torsdag 23 februari 2012

Nu tuff motståndrare till Borg

Det kommer troligtvis bli tuffare för Borg nu. Verkar som denna magdalena Andersson är lite duktigare än diverse företrädare. Vi får se vad som händer med den nya skatteutredningen nu.

Pagrotsky fick i mars förra året i uppdrag att göra en ordentlig skatteöversyn för socialdemokraterna. I december gjorde han en avrapportering inför partiets representantskap, fast det var hemligt. Sedan var planerna att han skulle hålla på med sin utredning till slutet av 2012. Då skulle den vara klar. I december gjorde han några kryptiska uttalanden medan journalisterna fick vara kvar. Ett var att de svenska skatterna antagligen inte skulle behöva höjas så mycket, eftersom de andra europeiska länderna höjer skatterna kraftigt i krisens spår.

Och? Han talade också om att kapitalskatterna var för höga. Nu är det annat som gäller. Inte ett ord om Pagrotskys utredning. Det är tydligt att den strukits. Den är borta. Finito. Perdu. Weggeworfen. En av anledningarna till att han fått silkessnöret är hans rabiata EU-motstånd. Han kommer liksom in på det i alla sammanhang. Det funkar inte nu när partiet har en positiv inställning till EU som en av de viktigare hörnstenarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar